Opiportalin verrattomat vakiotoiminnot

Vertaile

 Alempana olemme listanneet muutamia ominaisuuksia, joilla Opiportal erottuu edukseen WordPressistä.
 

Ominaisuus Opiportal WordPress
Uuden sivuston asennus Ei vaadi erillistä asennusta, palvelu toimii SaaS -periaatteella (Software as a service). Yleensä FTP:n tai kolmannen osapuolen palvelun kautta.
Responsiivisuus Vakiona Vakiona vain osassa sivupohjista
Sisältöjen muokkaus graafisella editorilla Vakiona Vakiona rajoitettu, saatavissa lisäosia
Lomakkeet ja kyselyt Vakiona Saatavissa lisäosana
Monikielisyys Vakiona Saatavissa lisäosana
Verkkokauppatoiminnot Vakiona, lisämaksullinen palvelu Saatavissa lisäosana
Mediapankki Vakiona Vakiona rajoitettu, saatavissa lisäosia
Hakukoneystävällinen sisältö Vakiona Saatavissa lisäosana
Some-liitännäiset (Facebook, Twitter, jne.) Vakiona blogissa ja uutispalstassa Saatavissa lisäosana
Kuvien ja muun datan optimointi (mm. cache) Vakiona Saatavissa lisäosana
Google Analytics -widget Vakiona Saatavissa lisäosana
Käyttötuki Puhelintuki, sähköposti ja ohje-sivusto WordPress oppaat, foorumit ja kehittäjäyhteisö

Yhteenveto

WordPress tarjoaa tuhansia eri lisäosia, joilla sivustoa voi laajentaa kun taas Opiportal  pyrkii tarjoamaan kaiken tarpeellisen vakiona. WordPressin lisäosien asentaminen voi olla toisinaan hankalaa, koska yhtä toimintoa varten saattaa löytyä kymmeniä eri lisäosia joiden joukosta käyttäjä joutuu valitsemaan itselleen parhaiten sopivamman. Tämä voi olla erittäin työlästä jos käyttäjällä ei ole aikaisempaa kokemusta WordPressistä.

WordPress on parempi vaihtoehto jos sivuston kaikkia ominaisuuksia täytyy päästä muokkaamaan itse ilman rajoituksia. Tässä piilee kuitenkin vaarana se, ettei läheskään kaikkien lisäosien laatu vastaa standardeja, koska kuka tahansa voi tehdä uusia lisäosia. Kaikki Opiportal toiminnot on tehty asiantuntijoiden toimesta, joten voimme taata, että ne toimivat odotetulla tavalla.

Opiportal -palvelun tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluu ylläpitotyökalun helppokäyttöisyys. WordPress ei kykene tarjoamaan edes lisäosien kanssa samanlaista käyttökokemusta, jota Opiportal tarjoaa. Muokkaustila vastaa lähes identtisesti nettisivujen ulkoasua, joten näet välittömästi kuinka muutokset vaikuttavat kokonaisuuteen.

Jos etsit palvelua, joka tarjoaa valmiina kaikki tärkeimmät ominaisuudet, niin valitse Opiportal. Mikäli sinun tarvitsee päästä käsiksi sivuston ihan jokaiseen ominaisuuteen itse, niin WordPress on parempi vaihtoehto. Tosin WordPressin räätälöinti ei onnistu ihan jokaiselta, joten se vaatii hieman perehtymistä aiheeseen.

 

Opiferum Oy

Hämeentie 2
13200 Hämeenlinna

         

Sopimusehdot  - Tietosuojaseloste - Evästekäytännöt